NYHED D. 9.9.2019: Om studierejser og Brexit


Storbritannien forhandler i øjeblikket om det såkaldte Brexit - deres udtræden af EU. Det er vanskeligt at spå om udfaldet af forhandlingerne, som lige nu er på sit højeste.

Uanset om der bliver lavet en aftale eller om britterne må lave en "hård Brexit", så forventer vi ikke, at det vil få den betydning for fremtidige studierejser til Storbritannien. I kan derfor trygt booke en studierejse til fx Edinburgh, London og Manchester.
 
Om rejser til Skotland
Du kan få et godt overblik over følgevirkningerne af Brexit, med eller uden en aftale, via en  enkel og overskuelig video produceret af de skotske turistbureau. Læs mere om dine forholdsreglerne og se videoen her.
Kilde: Skotlands Turistbureau

Om rejser til England
Den engelske regering informerer i denne artikel om, hvordan du skal forholde dig ved rejser til England efter Brexit. Herunder blandt andet hvilke rejsedokumenter du skal medbringe og om der er behov for visum. Artiklen opdateres løbende. Læs mere her.
Kilde: Den engelske regering

Om Brexit og flyrejser

U-Kommissionen vil sikre, at flytrafikken mellem EU og Storbritannien kan fortsætte uændret i en endnu længere periode - også efter en evt. ”hård Brexit”. På den baggrund har EU-Kommissionen netop besluttet forlænge den midlertidige aftale, der sikrer, at britiske flyselskaber fortsat kan flyve til og fra EU-landene efter den 31. oktober.

EU-Kommissionen foreslår, at aftalen, som oprindeligt var gældende til den 30. marts næste år, forlænges med endnu syv måneder og kommer til at gælde indtil den 24. oktober 2020. Med den midlertidig luftfartsaftale kan britiske flyselskaber som eksempelvis British Airways og easyJet fortsætte med at flyve til EU-landene i en periode, indtil der formentlig indgås en mere permanent luftfartsaftale mellem EU-landene og et Storbritannien, der ikke er medlem af EU.

Tvivl om en tilsvarende britisk ordning
Ligesom EU-landene i foråret vedtog den midlertidige luftfartsaftale, der sikrer britiske flyselskaber fortsat ret til at flyve til EU-lande, vedtog den britiske regering i foråret en lignende plan, der på samme måde sikrer flyselskaber fra EU tilsvarende rettigheder i Storbritannien. EU har forbeholdt sig ret til at begrænse deres godkendelse hvis Storbrittanien ikke giver flyselskaber fra EU samme rettigheder.

Kilde: CHECK-IN - læs hele artiklen her.
Din ekspert
Jeanette S. Christensen
Contact box
2013 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 70 22 88 70   l  Mail
Modtag gode tilbud og nyheder
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV
Som modtager af AlfA Travels nyhedsbreve er du først i køen, når vi udsender gode tilbud og rejsenyheder.

Når du trykker ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du ja til at modtage en
mail fra os 1 – 2 gange om måneden. Nyhedsbrevet indeholder:
nyheder, tips, markedsføring af nye rejser/rejsemål samt tilbud.
Du bekræfter desuden at have læst vores betingelser for
udsendelse af nyhedsbreve nedenfor*. Du kan altid afmelde
dig nyhedsbrevet ved at klikke på det ”afmeldings-link”,
der medfølger i hvert nyhedsbrev.
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV