Studierejser Sarajevo


Vil I have meget for pengene på studierejsen, samt finde et rejsemål der er lidt anderledes end de gængse, kan det være en god idé at kigge mod østeuropa.

Sarajevo i Bosnien-Herzegovina er eksempelvis en billig storby hvad angår leveomkostninger, og byen er spækket med historie og kultur, kontrastfuld arkitektur og smukke omgivelser. Derudover har Sarajevo en yderst venlig og efterhånden også engelsktalende befolkning.

Sarajevo studietur

I Sarajevo er det nemt at lave et spændende fagligt program til studieturen. De byzantinske og osmanniske riger fra øst og de romerske, venetianske og habsburgske riger fra vest har alle efterladt sig tydelige spor. Det er derfor især interessant at udforske dén multikultur, som Sarajevo i dag er.

Borgerkrigen mellem 1992-1995, som var den værste massakre siden Holocaust, fylder også meget. Tag fx på dagsudflugt til Srebrenica, hvor ca. 8000 muslimske mænd og drenge blev dræbt under krigen og der i dag er masser af mindesmærker at se. Det er også spændende at udforske religionen; besøg fx byen Mostar, der stadig er en etnisk delt by.

Mostar - en interessant by med store religiøse skel

I Mostar løber floden Neretva gennem byen og deler den i en vestlig og østlig del, og den ikoniske bro "Stari Most" binder de to dele sammen. "Stari Most" blev bygget i 1500-tallet af tyrkerne og forbandt de muslimske og kristne bydele. Vestsiden er i dag stadig stærkt kroatisk domineret, og østsiden er bosnisk-muslimsk domineret. Man kan på vestsiden se kirketårne og kors, mens moskeer dominerer billedet på østsiden. Man ser det religiøse skel i alt fra vejskilte, skoler, og teleselskaber, og denne opdeling kan være yderst interessant at opleve på en studierejse. Selve Mostar by er meget smuk, og det er skønt bare at gå rundt i de smalle gader og opleve atmosfæren.

Sarajevo seværdigheder

Der er uendeligt mange ting at opleve i Sarajevo, alt efter hvad fokus for jeres studierejse er.

Vil I have et tilbud på en studietur til Sarajevo?

Hvis Sarajevo lyder som en interessant mulighed til jeres studierejse, laver vi meget gerne et gratis og skræddersyet tilbud. Det er helt uforpligtende! Kontakt os på 8020 8870, info@alfatravel.dk eller benyt formularen nedenfor.
 
Din ekspert
Juliane Frederiksen Vad
2013 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 70 22 88 70   l  Mail
Modtag gode tilbud og nyheder
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV
Som modtager af AlfA Travels nyhedsbreve er du først i køen, når vi udsender gode tilbud og rejsenyheder.

Når du trykker ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du ja til at modtage en
mail fra os 1 – 2 gange om måneden. Nyhedsbrevet indeholder:
nyheder, tips, markedsføring af nye rejser/rejsemål samt tilbud.
Du bekræfter desuden at have læst vores betingelser for
udsendelse af nyhedsbreve nedenfor*. Du kan altid afmelde
dig nyhedsbrevet ved at klikke på det ”afmeldings-link”,
der medfølger i hvert nyhedsbrev.
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV