Studierejser Sarajevo


Vil I have meget for pengene på studierejsen, samt finde et rejsemål der er lidt anderledes end de gængse, kan det være en god idé at kigge mod østeuropa.

Sarajevo i Bosnien-Herzegovina er eksempelvis en billig storby hvad angår leveomkostninger, og byen er spækket med historie og kultur, kontrastfuld arkitektur og smukke omgivelser. Derudover har Sarajevo en yderst venlig og efterhånden også engelsktalende befolkning.

Sarajevo studietur

I Sarajevo er det nemt at lave et spændende fagligt program til studieturen. De byzantinske og osmanniske riger fra øst og de romerske, venetianske og habsburgske riger fra vest har alle efterladt sig tydelige spor. Det er derfor især interessant at udforske dén multikultur, som Sarajevo i dag er.

Borgerkrigen mellem 1992-1995, som var den værste massakre siden Holocaust, fylder også meget. Historien omkring krigen og massakren, kan I blandt andet dykke ned i på en dagsudflugt til Srebrenica, som var stedet hvor det store folkedrab fandt sted i 1995, hvor 8000 muslimske mænd og drenge blev dræbt. Der er i dag mange mindesmærker, man kan besøge, og for nyligt åbnede også en mindekirkegård.

Mostar - en interessant by præget af sin dramatiske historie

I Mostar løber floden Neretva gennem byen og deler den i en vestlig og østlig del, som bliver bundet sammen af den ikoniske bro "Stari Most". "Stari Most" blev bygget i 1500-tallet af tyrkerne som et symbol på forening. Efter anlæggelsen af broen blev det nemmere at krydse Neretva floden og den vestlige del af byen begyndte derefter at blomstre op og komme på niveau med den østlige del af byen udviklingsmæssigt.

Vestsiden er i dag kroatisk domineret, og østsiden er bosnisk-muslimsk domineret. På vestsiden ses der flest kirketårne og kors, mens moskeer præger billedet på østsiden. Man ser denne opdeling i alt fra vejskilte, skoler, og teleselskaber. De senere år, er der dog for alvor begyndt at komme i gang i forskellige initiativer for at komme væk fra denne opdeling af byen, som har gennemsyret alt, siden krigen i 1992-95, og der er kræfter der arbejder hårdt for en holdningsændring og for en samlet by og et samlet folk. 

Selve Mostar by er meget smuk, og det er spændende bare at gå rundt i de smalle gader og opleve atmosfæren, når du er på studietur hertil. 

Sarajevo seværdigheder

Der er uendeligt mange ting at opleve i Sarajevo, alt efter hvad fokus for jeres studierejse er.

Vil I have et tilbud på en studietur til Sarajevo?

Hvis Sarajevo lyder som en interessant mulighed til jeres studierejse, laver vi meget gerne et gratis og skræddersyet tilbud. Det er helt uforpligtende! Kontakt os på 8020 8870, info@alfatravel.dk eller benyt formularen nedenfor.
 
Din ekspert
Juliane Frederiksen Vad
2013 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 70 22 88 70   l  Mail
Modtag gode tilbud og nyheder
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV
Som modtager af AlfA Travels nyhedsbreve er du først i køen, når vi udsender gode tilbud og rejsenyheder.

Når du trykker ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du ja til at modtage en
mail fra os 1 – 2 gange om måneden. Nyhedsbrevet indeholder:
nyheder, tips, markedsføring af nye rejser/rejsemål samt tilbud.
Du bekræfter desuden at have læst vores betingelser for
udsendelse af nyhedsbreve nedenfor*. Du kan altid afmelde
dig nyhedsbrevet ved at klikke på det ”afmeldings-link”,
der medfølger i hvert nyhedsbrev.
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV