Studierejse til Island 2018


For 2.u på Roskilde Katedralskole gik studieturen 2018 til naturskønne Island. Turen bød på et utal af seværdigheder og oplevelser i verdensklasse - oplevelser som vi aldrig vil glemme.
Selvom turen til tider var våd og hård, og vores klassefællesskab blev sat på en prøve, tog vi stærkere hjem derfra.

I regn og blæst besteg vi vulkanen Stóra-Eldborg, og et storslået syn mødte os på toppen. Vi har oplevet naturen, når den er vildest; lavagrotter, badet i varme kilder og beundret eksploderende gejsere - en mindeværdig og usammenlignelig oplevelse.

Når vi havde fri, var der både mulighed for at ride en tur på de islandske heste, gå på lokale caféer, besøge unikke butikker eller stå på ski. Med de høje leveomkostninger i Island, har madpakkerne været et hit og skabt fællesskab i klassen. Hver morgen mødtes vi til havregrynsspisning og madpakkesmøring.

Det lille Island på 340.000 indbyggere har en exceptionel kultur, som har gjort stort indtryk på os, hvilket på alle måder kom til udtryk, da vi besøgte nogle danskstuderende gymnasieelever, som forklarede essensen af den islandske kultur, samt viste os rundt på deres usædvanlige gymnasium.

Vi blev også introduceret til den islandske fællesskabsånd under en rundtur på firmaet DeCODE. Et internationalt anerkendt genforskningscenter, hvor mere end halvdelen af Islands befolkning frivilligt har doneret deres DNA til forskning, med en generel enighed om en lysere fremtid for Island og resten af verdenen.
De lange aftener med kortspil og nordlys-ekspeditioner har samlet vores klasse og bidraget til stærkere venskaber på kryds og tværs - noget som vi tager med hjem til hverdagen i Danmark. Alt i alt, har vores studietur oplyst os og dannet os som individer, men også kollektivt - noget som vi kun ser positivt på og vil se tilbage på med smil.
 
  
2.U Roskilde Katedralskole
Studietur til Island, marts 2018

Læs mere om vores studierejser til Island her eller kontakt os for yderligere information på tlf: 8020 8870 eller mail: info@alfatravel.dk  
Din ekspert
Heine Pedersen
Contact box
2013 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 70 22 88 70   l  Mail
Modtag gode tilbud og nyheder
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV
Som modtager af AlfA Travels nyhedsbreve er du først i køen, når vi udsender gode tilbud og rejsenyheder.

Når du trykker ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du ja til at modtage en
mail fra os 1 – 2 gange om måneden. Nyhedsbrevet indeholder:
nyheder, tips, markedsføring af nye rejser/rejsemål samt tilbud.
Du bekræfter desuden at have læst vores betingelser for
udsendelse af nyhedsbreve nedenfor*. Du kan altid afmelde
dig nyhedsbrevet ved at klikke på det ”afmeldings-link”,
der medfølger i hvert nyhedsbrev.
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV