Leipzig - Kulturoplevelser i Tyskland


Kulturrejse til Leipzig med Dessau & Ferropolis

Vi skal opleve det historiske Leipzig. På nogle af gåturene i Leipzig skal vi opleve nogle af byens allerstørste seværdigheder. Vi kommer forbi flere af byens spændende kirker, bygninger, gyder, gader og både det nye og gamle rådhus. Vi kommer eksempelvis forbi Nicolaikirche, Gewaldhaus, Altes Rathaus og Barthels Hof.

Inden turen går tilbage mod Danmark skal vi på busudflugt til to spændende udflugtsmål udenfor byen. Først kører vores bus til brunkulslejren Ferropolis og dernæst til Dessau for at høre om Bauhausbevægelsen og deres "skolebygning" og "Meisterhäuser". 

Turens program foregår primært om formiddagen. Inden afrejsen får deltagerne tilsendt materiale med forslag til steder, der også er værd at besøge om eftermiddagen; men som der ikke er plads til i det fælles formiddagsprogram.

Priser pr. person
kr. 4.900,- i dobbeltværelse,
enkeltværelsestillæg kr. 500,- pr. person

Prisen inkluderer:               
Togrejse Aarhus – Leipzig t/r
4 overnatninger i med morgenmad
Entrer til Ferropolis og Bauhaus-Meisterhäuser
Guidning i henhold til programmet ved undertegnede, der gerne giver yderligere råd.

Forsikring         
Hvis I ikke i forvejen har forsikringsdækning, er det muligt at tegne en Gouda afbestillings- og rejseforsikring igennem AlfA Travel. Læs mere om forsikringer og betingelser på www.gouda.dk

Tilmelding         
Tilmelding og eventuelle spørgsmål rettes til rejseleder Erling V. Sørensen. Ved tilmelding vil princippet ”først til mølle” blive fulgt. Der er garanti for at turen gennemføres. Erling V. Sørensen; mail erveso@mail.dk, telefon 86544110 / 40362410

Betaling             
Når tilmeldingen er afsluttet, overdrages deltagerlisten til Alfa Travel, som vil sende en ordrebekræftelse samt opkrævning af 1. rate inkl. depositum på i alt 1.500 kr. pr. person. I samme forbindelse kommer også et girokort til indbetaling af restbeløbet, som forfalder til betaling 60 dage før afrejsen.

Teknisk rejsearrangør: Alfa Travel A/S-CVR 33373821, Registreringsnr. i rejsegarantifonden: 2354.

Det aktuelle rejseprogram

Mandag d. 05.10 2020
Afrejse med tog Århus togstation kl. 09:26, Skanderborg kl. 09:42. Togskifte i Hamburg.

Ankomst til Leipzig sidst på eftermiddagen. Herefter indkvartering på Motel One Leipzig.

Tirsdag d. 06.10 2020

Formiddag:
Vi begynder dagen i Nikolaistraße, som sammen med gaden Brühl indtil mellemkrigstiden var centrum for verdenshandelen med pels og skindvarer. Mange forretningsbygninger fra den tid er bevaret, så vi kan se den flotte og egenartede arkitektur. Videre kommer vi forbi Nikolaikirche, som var udgangspunkt for mandagsdemonstrationerne, der førte til DDR´s fald, og frem til Augustusplatz, hvor både operaen og det berømte Gewandhaus ligger. Ved pladsen ligger også det nybyggede Universitet med Paulinerkirche samt det tidligere DDR´s højeste bygning, City Hochhaus. Selvfølgelig skal vi have en kaffepause, og formiddagen slutter med at vi går gennem de to berømte passager Specks Hof og Mädlerpassagen.                              

Onsdag d. 07.10 2020

Formiddag:
Denne dag begynder vi på Markt, som er indrammet af smukke gamle huse, herunder ”Altes Rathaus”, der er et af Tysklands smukkeste. Vi går ned gennem den store handelsgade Petersstraße til en spændende nybygget katolsk kirke og byens ”Neues Rathaus”, som er Tysklands største rådhus. Tilbage til St. Thomas Kirche, hvor Johan Sebastian Bach var organist. Gennem Barthels Hof, en ”Durchhof”, som ikke er ændret siden 1700-tallet, kommer vi til ”Zum Arabischen Coffee Baum”, der er Europas næstældste kaffehus og nu også indrettet til museum for kaffenydelsen. Formiddagen slutter med, at vi runder gaderne Brühl og Katharinenstraße, hvor byens største og mest imponerende barokhus ligger på hjørnet, hvor de to gader krydser hinanden. 

Torsdag d. 08.10 2020

Ikke langt fra Leipzig ligger to spændende udflugtsmål, som vi kører til med en lejet bus. Først besøger vi ”Ferropolis” (læs på nettet!), hvor clouet er at se de enorme gravemaskiner m.m.; der blev brugt ved brunkulsudgravningen. Derefter til Dessau for at høre om Bauhausbevægelsen og for at se ”skolebygningen” og de ledende læreres egne boliger ”Meisterhäuser”. På tilbagevejen kører vi forbi Kornhaus, der ligger lige ned til Elben.

Aften: Fælles middag for dem, der har lyst

Fredag d. 09.10 2020

Afrejse med tog fra Leipzig kl. 07:15 (der er morgenmad fra kl. 06:00!).
Togskift i Hamburg.
Ankomst til Horsens kl. 14:50, Skanderborg kl. 15:05 og Århus kl. 15:19.

Billedgalleri
2013 © AlfA Travel   l   Nygade 5   l   7500 Holstebro   l   Telefon 70 22 88 70   l  Mail
Modtag gode tilbud og nyheder
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV
Som modtager af AlfA Travels nyhedsbreve er du først i køen, når vi udsender gode tilbud og rejsenyheder.

Når du trykker ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du ja til at modtage en
mail fra os 1 – 2 gange om måneden. Nyhedsbrevet indeholder:
nyheder, tips, markedsføring af nye rejser/rejsemål samt tilbud.
Du bekræfter desuden at have læst vores betingelser for
udsendelse af nyhedsbreve nedenfor*. Du kan altid afmelde
dig nyhedsbrevet ved at klikke på det ”afmeldings-link”,
der medfølger i hvert nyhedsbrev.
TILMELD DIG ALFA TRAVELS NYHEDSBREV